2020 Stadsnieuws Kennisevent LevelUp over gamen za 7 mrt 2020, 10:00

Jong en oud kunnen retrogames op Arcade-kasten uit de jaren ‘80 spelen.  Jong en oud kunnen retrogames op Arcade-kasten uit de jaren ‘80 spelen. (Foto: )

Sabine Donders houdt op 7 maart voor de tweede keer het event LevelUp. Een zaterdag in de LocHal, waar het fenomeen gamen van alle kanten wordt belicht en ook beleefd. Voor kinderen, jongeren en ouders en professionals.

TILBURG – “LevelUp kijkt naar gamen als een talent”, vertelt Sabine. “Het is leuk, leerzaam, uitdagend en sociaal. En het is ook een talent dat bij extreem gedrag zorgwekkend kan zijn, zoals dat voor alle talenten geldt. Jongeren en professionals hebben ons gevraagd een event te organiseren waar beide kanten aan bod komen, en waar je kunt luisteren naar deskundige gamers en deskundige onderzoekers.”

“Op deze middag bieden we een mix van kennis, mogelijkheden en spelen aan, rond het thema gamen. We bieden de kans de kloof die kinderen en ouders, leerlingen en docenten ervaren een beetje te dichten. We prikkelen om met elkaar in gesprek te gaan. Ouders kunnen ideeën opdoen hoe signalen te herkennen, wanneer het niet langer een leuke hobby is. Maar ouders worden ook uitgedaagd nieuwsgierig te zijn naar een game en waarom hun kind het zo graag speelt. Vergelijk het met een andere hobby, zoals voetbal of muziek.”

Level Up 2020
“LevelUp houden we dit jaar op zaterdag 7 maart en wederom in de LocHal. De toegang is gratis, iedereen is welkom. We vragen mensen zich aan te melden, maar ook zonder aanmelden ben je welkom. Voor de Fortnite battle en FIFA, bij het onderdeel Playground, is inschrijven wel verplicht, gezien de grote belangstelling en het beperkte aantal plekken.”

“We hebben verder het onderdeel Game-Talks, waarin experts kennis delen over gamen en alles wat daarbij komt kijken. Het zijn korte presentaties van maximaal een half uur. Een van de Game-Talks wordt dit jaar verzorgd door de E-sporter Sem, professional gamer van Willem II. Deze Gametalk is voor kinderen, jongeren en volwassenen. Sem van den Hoof vertelt over zijn leven als E-sporter en beantwoordt vragen. In de Playground speelt Sem later op de middag een pot voetbal. Leonie Kamps van Trimbos vertelt in haar Gametalk over de wetenschappelijke kant, de feiten en de cijfers over gamen, gameplezier en problematisch gamen. De derde spreker is Maurits Meeusen, e-sport commentator en zelf fervent speler. Hij neemt de luisteraars mee in de professionele wereld van de e-sports en geeft net als Sem een kijkje achter de schermen.” Er komt nog een vierde spreker maar deze houdt Sabine nog eventjes voor zichzelf. Lees hier het hele artikel: LevelUp