Game-Opportunities

“Wij zijn de eerste generatie ouders die kinderen met games en telefoons moeten opvoeden. Daarom zijn events als vandaag heel erg nuttig!”

Bij dit onderdeel ervaar je als bezoeker dat gamen niet alleen een spelletje is maar dat het ook serieuze business is. Het is niet alleen maar achter je monitor zitten en op wat knopjes drukken er komen heel wat vaardigheden kijken bij gamen en er zijn ook een boel positieve effecten. Games stimuleren efficiënter verwerken van visuele prikkels, het geheugen, multitasken, ruimtelijk inzicht, strategisch denken en de fijne motoriek. Het is een sociale interactie en van onderwijs zou je ook een spel kunnen maken.

Achter veel games schuilen bedrijven en ontwikkelaars, of zelfs psychologen en gedragswetenschappers, zij denken mee om een game zo goed doordacht mogelijk te kunnen ontwikkelen zodat de spelers de meest intense ervaring beleven. Er liggen hier veel carrièrekansen, talentenontwikkelingen en studies die mogelijkheden bieden. Een toekomstbestendig vakgebied!

Binnenkort kun je hier het programma van 5 juni 2021 van de game-opportunities vinden, save the date!

Programma 2020:

Games zijn super leuk en motiverend! Juist daarom worden ze gebruikt voor veel belangrijkere doelen dan alleen entertainment. Denk aan het leuker maken van leren, het positief veranderen van gedrag én zelfs het verbeteren van de wereld! Wat voor game zou jij maken om de wereld te verbeteren? Ontdek het in de ‘Goed’ Game Design Workshop van game designer Maarten van Studio Rightside. Vorm samen met je ouwelui een game design team, bedenk een tof game concept en knutsel het in elkaar. Kom ‘game designen’ bij (een van) de workshops! Ze starten om:
13:00 – 14:00 en 15:00
Wil je niet meer weg? Dat hoeft ook niet, want de workshops zijn zo ontworpen dat je na een uur gewoon verder kunt werken aan jullie game concept
Puzzel design: maak je eigen puzzel en daag bezoekers uit hem op te lossen!
Tijdens het Level-up event kun je gratis meedoen aan een inloopworkshop Puzzel Design. Pim van Zundert is Game/Puzzel designer en hij helpt je op weg, voor wanneer je bijvoorbeeld een Escaperoom wilt maken voor in de klas, kinderfeest, als teambuildingsactiviteit of …….  
Maak een woordzoeker, 3D puzzel of misschien wel je eigen geheimtaal!
Tot dan!

Maar ook interessante documentaires over games in workshopruimte 0.4:
Speeltijden:
11.00 tot 11.21 Jacob Geller met games als spookhuizen.
11.21 tot 13.02 Video game the movie.
13.02 tot 13.21 Mark Brown over level design.
13.21 tot 14.37 Free to play
14.37 tot 14.58 Ars Technica, ideeën en praktische moeilijkheden.
14.58 tot 16.05 Making of event horizon zero dawn