Game-Opportunities

“Wij zijn de eerste generatie ouders die kinderen met games en telefoons moeten opvoeden. Daarom zijn events als vandaag heel erg nuttig!”

Bij dit onderdeel ervaar je als bezoeker dat gamen niet alleen een spelletje is maar dat het ook serieuze business is. Het is niet alleen maar achter je monitor zitten en op wat knopjes drukken er komen heel wat vaardigheden kijken bij gamen en er zijn ook een boel positieve effecten. Games stimuleren efficiƫnter verwerken van visuele prikkels, het geheugen, multitasken, ruimtelijk inzicht, strategisch denken en de fijne motoriek. Het is een sociale interactie en van onderwijs zou je ook een spel kunnen maken.

Veel spellen kennen ook mooie muziek, een goed verhaal en sommige games kunnen zelfs gezien worden als een prachtig kunstwerk. Achter veel games schuilen bedrijven en ontwikkelaars, of zelfs psychologen en gedragswetenschappers, zij denken mee om een game zo goed doordacht mogelijk te kunnen ontwikkelen zodat de spelers de meest intense ervaring beleven. Er liggen hier veel carriĆØrekansen, talentenontwikkelingen en veel studies bieden jongeren veel mogelijkheden. Een toekomstbestendig vakgebied!