Game-Playground

‘Leuk om de verschillen tussen retrogames en nieuwe games te zien. En leuk om ouderwetse games hier weer eens te kunnen spelen. Interessant hoe dat zich heeft ontwikkeld en ook goed om na te denken over wat de toekomst gaat brengen’

Deze plek is speciaal ingericht om jong en oud samen te laten spelen! Het is vaak een uitdaging voor ouders om te weten te komen hoe games werken en welke voordelen gamen eigenlijk heeft. Juist door samen te spelen en erover te praten, ontstaat er meer begrip . Bij dit onderdeel komt dit heel goed naar voren. De energie die er ontstaat wanneer je iedereen met elkaar ziet gamen is goed voelbaar.

Binnenkort kun je hier het programma van 5 juni 2021 vinden, save the date!

Programma 2020:

Dance Dance revolution is de game die de zorgde voor overvolle arcades in Amerika en Japan en is waarschijnlijk de meest succesvolle game van Konami’s Bemani-serie. Geen enkele game kan toppen aan de ongelofelijk verslavende gameplay en de overdreven hoge hoeveelheid lol die je met dit spel kan hebben en dit spel is ook nog eens goed voor je conditie.

RoMeincraft is een speelse kennismaking met Romeins erfgoed door middel van het populaire digitale bouwspel Minecraft. Bekijk hier het Grote Archeologie Prijs filmpje van RoMeincraft!

Tijdens LevelUp gaan deelnemers aan de slag. Met ondersteuning van archeologen en historici van Stichting VALUE en handzame informatieboekjes wordt lokaal Romeins erfgoed nagebouwd in een speciaal daarvoor gemaakte wereld. Door middel van virtual reality kunnen ze de reconstructie in aanbouw virtueel bezoeken. Vervolgens wordt de gebouwde wereld online gratis beschikbaar gemaakt om thuis verder te bouwen en spelen. Wil je verder spelen? Ga naar deze site en bekijk het 18e eeuwse kasteel wat gebouwd is door de bezoekers http://value-foundation.org/castlecraft-tilburg/

Er zijn twee Virtual Reality games te vinden in het digilab, kom ze spelen en ervaar hoe gaaf het is en hoe hard je moet werken.
Zo hebben we het spel GNOG https://www.youtube.com/watch?v=tNyaYZh39z8
Maar ook Beat Saber: https://www.youtube.com/watch?v=3rIjcRK_BNU

Kom de spellen spelen die je ouders vroeger speelde! Of ouders kom de games spelen die je vroeger speelde!
RetroGame Station van https://returntothesource.nl/nl/  De computeropstelling is geschonken door Jaap Joris Vens met dan aan Rene Houben. Alle MSDOS Games die je ermee kunt spelen staan. Op https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games (ongeveer 7000 ). PacMan, Mario, Tetris, Pong, DOOM en nog veel meer kan je ermee spelen.