Game-Talks

‘Met mijn zoon bij het Kennisevent LevelUp Gaming in Tilburg geweest. Was een geslaagde en inspirerende middag. Met leuke lezingen en demo’s over de positieve kanten van gamen’ (februari 2019)

In de kennismakerij vindt het onderdeel game-talks plaats. Hier geven experts interessante presentaties van maximaal 30 minuten. In alle verhalen delen zij hun kennis en kijk op het fenomeen gamen. Zo hebben we deze editie Sem van den Hoof. Sem heeft een contract bij Willem II en is hier professional gamer. Hij komt vertellen over zijn werk als E-sporter. Hoe word je dit en wat moet je hiervoor doen en misschien ook wel voor laten? Sem beantwoordt al je vragen en misschien geeft hij ook nog wel goede FIFA tips.
Leonie Kamps werkt bij het Trimbos-instituut. Het Trimbos-instituut is hét onafhankelijke kennisinstituut voor alcohol, tabak, drugs en psychische gezondheid.  Leonie onderbouwt haar kijk op game-problematiek wetenschappelijk en zet uiteen wanneer gamen problematisch wordt. Aan de andere kant is gamen ook spelen en spelen is gezond.
Maurits Meeusen studeert aan Universiteit Tilburg en komt vertellen over zijn werk als Esports Caster (sportcommentator) bij grote game toernooien. Daarnaast is hij een van de oprichters van e-sportvereniging voor studenten Tilburg Student E-Sports Assocation Link

Maurits Meeusen

Leonie Kamps werkt als projectmedewerker bij het Trimbos-instituut. De toenemende populariteit van gamen en (online) gokken zorgt voor nieuwe uitdagingen en vraagstukken. Hoe beschermen we jonge kinderen tegen problematisch gamen? 

www. gamen.info
www.trimbos.nl

Sem van den Hoof (@semvdhoof) is de E-sporter uit Tilburg die uitkomt voor Willem II