Game-Talks 2021

Met mijn zoon bij het Kennisevent LevelUp Gaming in Tilburg geweest. Was een geslaagde en inspirerende middag. Leuke lezingen en demo’s over de positieve kanten van gamen
Game-Talks.
Op 1 juni vinden de Game-Talks plaats van 19:30 tot 21:30
Game-Talk is het onderdeel van het kennisevent LevelUp waar experts hun kennis en kijk geven op gamen. De sprekers hebben allen een diverse achtergrond en zullen vanuit verschillende invalshoeken een presentatie geven rondom gamen.
8 diverse sprekers zullen hier hun visie en werk presenteren en er is ruimte voor allerlei vragen. Deze presentaties zijn online bij te wonen en je kunt je aanmelden voor 2 verschillende sprekers. Elke presentatie duurt ongeveer een half uur. De eerste ronde start om 20:00 en de tweede om 20:40. Onderaan de pagina vind je de inschrijflink.

30 and up, games als medium voor volwassenen
Len Maessen is een freelance journaliste publiceerde in nrc.nl, Bright, NU.nl, Techzine, nrc.next en OneWorld. Zij schrijft over de game-industrie en de snijvlakken tussen technologie, kunst, cultuur en economie. Tijdens haar Game Talk zal Len het hebben over de betekenis van games voor volwassenen. Bijvoorbeeld een game over rouwen of over communiceren met je partner. 

Steve Morris – Design and Production Lecturer at Breda University of Applied Sciences

“So, you want to be a games designer…”:
A lighthearted explanation of the realities of being a professional games designer, what’s expected of them, and how to get to be one. ” A presentation with 10 minutes Q & A. 

De Jonge Strateeg – Bordspellen voor je brein
Robin Zwiers, oprichter (en eigenaar van de jonge Strateeg) en een bordspellenfanaat geeft samen met Marion van den Heuvel (Tilburg University als Assistant Professor in de neuropsychologie) een boeiende presentatie over hoe het spelen van bordspellen een positieve uitwerking kan hebben op de hersenontwikkeling en het ontwikkelen van Executieve Vaardigheden, zoals Plannen, Flexibiliteit, en Aandacht, maar ook op de Sociale Ontwikkeling en Empathie, in de tijd van de smartphone hebben steeds meer jongeren moeite om zich los te rukken van het scherm. Wij geloven dat bordspellen hierbij kunnen helpen! . Vaardigheden die niet voor niets 21e eeuwse vaardigheden genoemd worden.

Nicole Jongerius: Neurodiversiteit en gaming.

Nicole is een personal brain trainer gespecialiseerd in Jeugd met specifieke hulpvragen na aanleiding van neurodiversiteit zoals autisme, adhd & add. Veel van deze Jongeren hebben een fascinatie voor gamen, tijdens de game talks legt Nicole uit waarom gamen zo verslavend kan zijn. We bespreken de oorzaak achter de meest voorkomende irritaties bij gamen, zoals spontaan kapotte oren of de welbekende ik kom zo, even dit potje. Na de gametalk begrijp je hoe ons brein reageert op gamen, de reden dat neurodiverse jongeren online beter verbinden dan in het echte leven en ontvang je waardevolle tips om gameverslaving te voorkomen. 

Thomas Brandt
Thomas Brandt is werkzaam bij Rubii games, Thomas heeft een talent voor Super Smash Bros en is ervaringsdeskundige op het gebied van wat gaming voor je kan betekenen wanneer je als puber struggels hebt.  Thomas gaat samen met Lydia Dommering een talk verzorgen over de betekenis van gamen voor iemands ontwikkeling maar ook over gameproblematiek: ‘Hoe herken je het en hoe overwin je het’.

Lydia Dommering is medewerker van het gamelab in de LocHal, waar ze workshops geeft over games en gamedesign en de dialoog aangaat met gamers. Tevens is ze ervaringsdeskundige op het gebied van gameverslaving. Voor haar kan gamen zowel een sociale spil zijn (online multiplayer of tabletop gaming) als een manier om tot jezelf te komen (singleplay roleplaygames). “Gamen is een leuke bezigheid die je goed kan uitdagen en ook in educatie steeds meer een plek verovert. Wel worden games steeds uitgebreider en aantrekkelijker en kan je jezelf er ook te veel in verliezen. Die les heb ik aan den lijve moeten ondervinden., maar daardoor weet ik nu beter waar mijn valkuilen liggen”. Lydia gaat samen het gesprek aan met Thomas van Rubii.gg over de betekenis van gamen voor iemands ontwikkeling. Thomas en Lydia zullen samen een presentatie verzorgen.
@jostijnligtvoetfotografie

Niek Diepman; Oprichter Verantwoord Gamen Advies. Verzorgt programma’s omtrent het onderwerp verantwoord gamen voor ouders, kinderen en jongeren en behandelaren in de zorg: Interactieve workshops voor ouders met informatie over gamen en de rol van ouders bij het sturen van gamegedrag.
Interactieve lesprogramma’s voor kinderen en jongeren om verantwoord gamegedrag te stimuleren
Interactieve workshops met behandelaren in de zorg om de rol die gamen speelt in een gezin op een juiste manier bij de behandelingen te benaderen en gebruiken.

Little Chicken: Herplant het regenwoud, breng de dieren terug en verjaag indringers. In dit spannende strategiespel help je een orang-oetan en een jongen om het regenwoud te herplanten. Naarmate het regenwoud zich uitbreidt, keren steeds meer dieren terug naar het bos. Sommige met een unieke kracht, zoals Stripes, een tijger die illegale houthakkers kan verjagen. Of Splash, een olifant die water kan opzuigen en bosbranden kan doden.

Gamen met de Politie; Waarom de proef Gamen met de politie?Om onze taken als politie goed uit te voeren, is het belangrijk dat we in verbinding staan met de samenleving. Tegenwoordig kan dat niet alleen maar meer door contact in de wijk, maar moeten we ook met digitaal met jullie in contact komen. In coronatijd bedacht een aantal politiecollega’s om met jongeren te gaan gamen. Zo konden ze toch met hen in verbinding blijven. Wat bleek? Zowel voor agenten als voor jongeren was dit goede manier om met elkaar in contact te komen. Daarom start de politie nu met de landelijke proef: Gamen met de politie.

Schrijf je in voor de Game-Talks via het inschrijfformulier