Game-Talks 2021

Met mijn zoon bij het Kennisevent LevelUp Gaming in Tilburg geweest. Was een geslaagde en inspirerende middag. Leuke lezingen en demo’s over de positieve kanten van gamen
Game-Talks.
Op 1 juni vinden de Game-Talks plaats van 19:30 tot 21:30
Game-Talk is het onderdeel van het kennisevent LevelUp waar experts hun kennis en kijk geven op gamen. De sprekers hebben allen een diverse achtergrond en zullen vanuit verschillende invalshoeken een presentatie geven rondom gamen.
8 diverse sprekers zullen hier hun visie en werk presenteren en er is ruimte voor allerlei vragen. Deze presentaties zijn online bij te wonen en je kunt je aanmelden voor 2 verschillende sprekers. Elke presentatie duurt ongeveer een half uur. Binnenkort kun je je hiervoor aanmelden via deze site.

30 and up, games als medium voor volwassenen
Len Maessen is een freelance journaliste publiceerde in nrc.nl, Bright, NU.nl, Techzine, nrc.next en OneWorld. Zij schrijft over de game-industrie en de snijvlakken tussen technologie, kunst, cultuur en economie. Tijdens haar Game Talk zal Len het hebben over de betekenis van games voor volwassenen. Bijvoorbeeld een game over rouwen of over communiceren met je partner. 

De Jonge Strateeg – Bordspellen voor je brein
Robin Zwiers, in de tijd van de smartphone hebben steeds meer jongeren moeite om zich los te rukken van het scherm. Hun interpersoonlijke vaardigheden lijden daar onder – maar ook hun schoolprestaties, vriendschappen, carrièrekansen gaan achteruit!  Wij geloven dat bordspellen hierbij kunnen helpen! Bordspellen bieden jongeren de kans te werken aan precies die vaardigheden die we steeds minder trainen: Planning,  Samenwerking, Communicatie, Inlevingsvermogen en Impulscontrole bijvoorbeeld. Vaardigheden die niet voor niets 21e eeuwse vaardigheden genoemd worden.

Nicole Jongerius: Neurodiversiteit en gaming.

Kinderen of jongeren met een label voelen zich vaak anders dan de mensen in hun directe omgeving. Een label ASS, Bipolair, ADHD, ADD & PDD-NOS etc. betekent dat het brein een geweldige evolutie heeft doorgemaakt, deze mensen kunnen namelijk veel meer informatie verwerken, leggen sneller & meer verbanden en begrijpen dingen vanuit een ander perspectief. Dit kun je het beste vergelijken met het besturen van een Ferrari. Met een denksnelheid gelijk aan de topspeed van een formule 1 auto is het begrijpelijk dat niet alles je even gemakkelijk afgaat. Door brein training krijg je meer grip op je gedachtes en behoudt je de regie over je brein. Tijdens de presentatie neem ik je mee door de breinfases, hun eigenschappen & valkuilen. Leg ik uit hoe RTT kan helpen en deel ik 10 tips voor een betere samenwerking met je brein.

Thomas Brandt
Thomas Brandt is werkzaam bij Rubii games, Thomas heeft een talent voor Super Smash Bros en is ervaringsdeskundige op het gebied van wat gaming voor je kan betekenen wanneer je als puber struggels hebt. 

Lydia Dommering is medewerker van het gamelab Naast digitale games speel zij ook veel board- en kaartgames. Voor haar is gamen verbinden en vermaak als het gaat om multiplayer. Het Gamelab draait natuurlijk veel om gamen. Naast digitale games speel ik ook veel board- en kaartgames. Voor mij is gamen verbinden en vermaak als het gaat om multiplayer.  Maar een goede singleplayer is dan weer een soort film of boek met extra’s. Gamen is een leuke bezigheid die je goed kan uitdagen maar ook in educatie steeds meer een plek verovert. Het zal eerder meer worden dan minder en daarom is het zaak dat we verantwoordelijk leren omgaan met games en met gamers. Zij kijkt ook naar de rol die gamen speelt in opvoeding en maatschappij. Thomas en Lydia (medewerker gamelab) zullen samen een presentatie verzorgen.

Niek Diepman; Oprichter Verantwoord Gamen Advies. Verzorgt programma’s omtrent het onderwerp verantwoord gamen voor ouders, kinderen en jongeren en behandelaren in de zorg:

Interactieve workshops voor ouders met informatie over gamen en de rol van ouders bij het sturen van gamegedrag.
Interactieve lesprogramma’s voor kinderen en jongeren om verantwoord gamegedrag te stimuleren
Interactieve workshops met behandelaren in de zorg om de rol die gamen speelt in een gezin op een juiste manier bij de behandelingen te benaderen en gebruiken.

Schrijf je in voor de Game-Talks via het inschrijfformulier