Global Warning

Global Warning – Leuke en leerzame online Escape Room over de Sustainable Development Goals

Global Warning is een leuke en leerzame online escape room met een mix van fysieke en digitale puzzels. Het bestaat uit 10 puzzels die aansluiten bij missie 14 van de Sustainable Development Goals: Life Below Water. Tijdens het puzzelen leer je over vervuiling en uitputting  van oceanen, zeeën en rivieren. Je helpt mee met onder andere het terugbrengen van gekleurd koraal, het opruimen van olie en het bevrijden van vissen uit netten.

Benieuwd naar Global Warning? Speel de demo bij de playground!

Global Warning is een samenwerking tussen Bob, Pim en Maarten. Leuk feitje is dat zij elkaar vorig jaar bij LevelUp 2020 hebben leren kennen. Bob en Pim hadden al een aantal online escape rooms ontwikkeld en wilden er nu een voor kinderen maken. Daarbij konden zij de expertise van Maarten goed gebruiken. Maarten wil een positieve impact maken met games en daarom stelde hij voor om bij de nieuwe escape rooms voor kinderen de Sustainable Development Goals centraal te stellen. Zo begonnen we aan het avontuur van Global Warning. 

Inmiddels is ‘Mission 14: Life Below Water’ live en vertellen we graag alles over het ontstaan van deze online escape room. We houden een algemene introductie en daarna gaan Bob, Pim en Maarten in ‘break-out’ sessies de diepte in vanuit hun eigen expertise. Zo kies je zelf welk onderdeel jij interessant vindt. 

Meld je nu aan voor onze Game-Talk: https://forms.gle/udHgzq5Jd83cZaPW8 

Bob Huijbregts

Bob Huijbregts
Eigenaar Locks & Keys Escape Room, escaperoom fanaat & programmeur

Ik heb 5 live escape rooms gebouwd van pop-up tot de top 5 beste kamers van Nederland.En hij  werkt deze uit van A tot Z. Door Covid-19 ben ik met mijn andere passie aan de slag gegaan: computergames en het programmeren daarvan. Deze 2 zaken heb ik nu gecombineerd, namelijk het ontwikkelen van online escape rooms.

In mijn talk vertel ik hoe je met een simpel idee een leuke game/puzzel kunt programmeren.

Pim van Zundert

Pim van Zundert
Eigenaar MakingTomorrow, puzzels en teksten & kennis als docent

Ik maak interactieve content met een educatieve waarde. Naast het trainen en inspireren van docenten in het toepassen van Gamification en moderne media in het onderwijs, maak ik ook online escape rooms.

In mijn talk vertel ik hoe je met (bestaande) puzzels en/of lesstof kunt omzetten naar een escape room puzzel.

Maarten van Broekhoven

Maarten van Broekhoven
Eigenaar Studio Rightside, game designer en illustrator

Ik gebruik de motiverende en activerende waarde van games om een positieve impact te maken. Denk bijvoorbeeld aan educatie, gedragsverandering en/of bewustwording rondom belangrijke thema’s. Als game designer en illustrator werk ik ‘serious’ games uit van concept tot leuke en leerzame game ervaring. 

In mijn talk laat ik je zien wat erbij komt kijken om een game gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk te maken.