Opportunities 2021

De Opportunities vinden plaats op zaterdag 5 juni van 12:00 tot 17:00uur. 

Global Warning

Leuke en leerzame online Escape Room over de Sustainable Development Goals

Global Warning is een leuke en leerzame online escape room met een mix van fysieke en digitale puzzels. Het bestaat uit 10 puzzels die aansluiten bij missie 14 van de Sustainable Development Goals: Life Below Water. Tijdens het puzzelen leer je over vervuiling en uitputting  van oceanen, zeeën en rivieren. Je helpt mee met onder andere het terugbrengen van gekleurd koraal, het opruimen van olie en het bevrijden van vissen uit netten. Lees meer…

Aanmelden Global Warning

De Jonge Strateeg

De plek voor jongeren om bordspellen te spelen en hun creativiteit, samenwerking en planning te verbeteren.

In de tijd van de smartphone hebben steeds meer jongeren moeite om zich los te rukken van het scherm. Hun interpersoonlijke vaardigheden lijden daar onder – maar ook hun schoolprestaties, vriendschappen, carrièrekansen gaan achteruit! Lees meer

Online event

Let's play let's talk

“Let’s Play, Let’s Talk” (working title) is een concept dat Lydia Dommering samen met het GameLab en DigiLab ontwikkel. Er wordt een gesprek gevoerd aan de hand van een game. Hierbij staat de dialoog centraal en is de game de springplank daar naartoe. Bij deze show zijn twee aanwezigen: een host/interviewer (ik) en een gast die zijn/haar favoriete game aandraagt. Er zijn geen voorwaarden die gesteld worden aan de gast, anders dan dat ze erg enthousiast zijn over de game die ze aandragen. In een huiskamer setting wordt die game gespeeld en ontstaat een vrije dialoog a.d.h.v. een paar vragen. De game die wordt gespeeld vormt de kapstok voor onderwerpen die spelen voor de gast, van persoonlijk niveau tot wereldniveau. Elementen uit de game worden zo aangehaald om te praten over thema’s uit ons leven en zo wellicht ook de game weer anders te zien. Denk hierbij aan onderwerpen uit de politiek, maatschappij, wetenschap en psychologie. Zodoende kunnen we games gebruiken als vertrekpunt van waaruit we de discussie kunnen aangaan over allerlei mogelijk controversiële, onderbelichtte of alledaagse onderwerpen, zoals dit al langer gebeurt aan de hand van boeken en films. Daarbij kunnen we ook het tegendeel van een aantal vooroordelen over gamers en games laten zien, zoals dat gamers niet maatschappelijk betrokken of sociaal zouden zijn. Gamers zelf geloven dit soms over zichzelf, ten onrechte, blijkt. Het enige wat ervoor nodig is om dat eruit te halen is een toegankelijk podium en een goede vraag!

Inschrijflink

E-waste Arcades

E-waste Arcades is maatschappelijk betrokken designstudio onder leiding van circulair ontwerper Joris Petterson. Ons motto is: ‘Let’s make recycling fun!’. Wij zetten onze creativiteit in om menselijk gedrag positief te beïnvloeden tot duurzamer handelen in de transitie naar de circulaire economie. Wij prikkelen met uniek circulair design van evenement tot bedrijf en delen onze kennis en passie voor duurzaamheid in het onderwijs. 

Tijdens LevelUp zullen er ‘Funky Phone Arcade machines’ te vinden zijn in de LocHal. Klik hier voor meer informatie

Kun je leren door fijner te gamen?

Fontysstudenten Pedagogiek en ICT onderzoeken dit samen met studenten van ROC Tilburg. Wat zien zij bijvoorbeeld voor verschillen qua houding, gedrag en mimiek bij het volgen van een instructie t.o.v. het spelen van een game? Kan een game het onderwijs verbeteren of leuker maken?

Dit onderzoek vindt plaats vanuit het Teaching & Technologie Lab013 in Mindlabs, Spoorzone Tilburg.

Studenten en docenten doen hierin praktijkgericht onderzoek naar hoe studenten fijner kunnen leren en ervaren met behulp van interactieve technologie. 

De studenten zullen hun onderzoek presenteren vanuit de LocHal.

Inschrijflink: https://forms.gle/ZyBf3rAhkPmc7Unf8

Streaming the past

Value Foundation is er dit jaar weer bij. Zij zullen een stream verzorgen vanaf hun Twitch kanaal over games die een verhaal vertellen over de geschiedenis. Chat en kijk live mee tijdens hun stream via deze link https://streamingthepast.com

 

De  Game- Opportunities zullen in de Lochal plaatsvinden. Mochten er door de dan geldende covid-maatregelen  verandering in komen dan zullen we per mail contact opnemen.