Opportunities 2021

De Opportunities vinden plaats op zaterdag 5 juni van 12:00 tot 17:00uur. 

Global Warning

Za 5 juni 13:00 - 14:00

Leuke en leerzame online Escape Room over de Sustainable Development Goals

Bekijk de Talk via deze link:
Global Warning

Global Warning is een leuke en leerzame online escape room met een mix van fysieke en digitale puzzels. Het bestaat uit 10 puzzels die aansluiten bij missie 14 van de Sustainable Development Goals: Life Below Water. Tijdens het puzzelen leer je over vervuiling en uitputting  van oceanen, zeeën en rivieren. Je helpt mee met onder andere het terugbrengen van gekleurd koraal, het opruimen van olie en het bevrijden van vissen uit netten. Lees meer…

Aanmelden Global Warning

 

De Jonge Strateeg

Za 5 juni 12:00 - 14:00 kids Za 5 juni 15:00 - 17:00 volw

De plek voor jongeren om bordspellen te spelen en hun creativiteit, samenwerking en planning te verbeteren.

Link naar de workshop 5 juni:
Dungeons & Dragons

Link naar discord:
https://discord.gg/2sEjZW5T

Altijd al willen weten hoe het spel dungeons & dragons werkt? Schrijf je in voor de workshop van de jonge strateeg. Voor kinderen van 8-14 jaar maar ook voor nieuwsgierige volwassenen

Aanmelden D&D 

In de tijd van de smartphone hebben steeds meer jongeren moeite om zich los te rukken van het scherm. Hun interpersoonlijke vaardigheden lijden daar onder – maar ook hun schoolprestaties, vriendschappen, carrièrekansen gaan achteruit! Lees meer

Online event

Let's play let's talk

Za 5 juni 14:00 - 14:50uur Za 5 juni 15:00 - 15:50uur

@jostijnligtvoetfotografie

BYOG 14:00 sessie
Zoomlink 1e deel: 
Klik hier om live naar de uitzending van de pitch te gaan

Meeting ID: 899 2120 0131
Passcode: ku5ZbZ

Zoomlink 2e deel:
Klik hier voor het 2e gedeelte en stel je vragen aan Lydia

Meeting ID: 837 6467 3068
Passcode: Uqf5F9

BYOG 15:00uur sessie
Zoomlink 1e  deel:
1e deel
Meeting ID: 883 5030 4637
Passcode: k4cz8Y

Zoomlink 2e deel:
Meeting ID: 853 7607 3145
Passcode: PaeS9

 

BYOG  [Bring Your Own Game]

Working title: Let’s play let’s talk

BYOG is een nieuwe talkshow omtrent games, die vanuit de LocHal wordt uitgezonden. 

Hierbij krijgt niet enkel de game, maar ook vooral de gamer het podium. De gamer neemt diens favoriete game mee en legt uit waarom die game een speciale waarde heeft voor de speler. 

Heeft deze game de speler tot nieuwe inzichten gebracht? Heeft deze game de speler door een moeilijke periode heen geholpen? Bevat de game bepaalde vraagstukken uit de filosofie, psychologie, geschiedenis of andere velden, die voor deze gamer een verschil hebben gemaakt? 

In een huiskamer setting in de LocHal gaan de host en gast samen dieper in op de persoonlijke relatie die de speler heeft met de aangedragen game, de aard van de game en hoe games ons aan het denken kunnen zetten. 

Bij deze presentatie legt de host van BYOG, Lydia Dommering, uit hoe het concept tot stand is gekomen, wat BYOG onderscheid van andere game shows en kanalen, en wat deze gesprekken nou zo interessant maken!

Ook laten we de eerste aflevering zien als sneak preview, enkel beschikbaar tijdens deze presentatie! Houd de facebook van Gamelab/Digilab in de gaten voor meer informatie over de openbare release van BYOG

Inschrijflink

Kun je fijner leren door te gamen?

Za 5 juni 12:00 - 12:45

Via deze link kom je direct in de presentatie:
Fijner leren door te gamen presentatie

Fontysstudenten Pedagogiek en ICT onderzoeken dit samen met studenten van ROC Tilburg. Wat zien zij bijvoorbeeld voor verschillen qua houding, gedrag en mimiek bij het volgen van een instructie t.o.v. het spelen van een game? Kan een game het onderwijs verbeteren of leuker maken?

Dit onderzoek vindt plaats vanuit het Teaching & Technologie Lab013 in Mindlabs, Spoorzone Tilburg.

Studenten en docenten doen hierin praktijkgericht onderzoek naar hoe studenten fijner kunnen leren en ervaren met behulp van interactieve technologie. 

De studenten zullen hun onderzoek presenteren vanuit de LocHal.

Inschrijflink: https://forms.gle/M2CQx5Pzifq8u4Cc9

Streaming the past

Za 5 juni 15:00 - 17:00

Bekijk de stream via deze link:
https://streamingthepast.com/

Streaming the Past: Hades

Archaeologists and game-experts Dr. Aris Politopoulos (Lecturer for the Archaeology of the Near East – University Leiden), Dr. Angus Mol (Assistant Professor in Digital Humanities – University Leiden) and Corine Gerritsen (Historian), all members of the VALUE-foundation, will play the popular game ‘Hades’ and discuss ancient Greek mythology! Zagreus, a son of Hades, tries to escape the Underworld and reach Mount Olympus. However, along the way, Greek heroes, mythical creatures and gods and goddesses from the Greek pantheon will hinder his way. Join us to delve into the history and mythology of ancient Greece through play!

https://streamingthepast.com

The stream wil be in English

De  Game- Opportunities zullen online  te volgen zijn.