Over ons

De projectgroep: ‘Gamen als Talent’ is ontstaan vanuit een initiatief van het Innovatienetwerk Jeugd in Tilburg. De projectgroep bestaat uit:

Leon Chevalking, Stichting Vraagstelling

Sabine Donders, Mediaeigenwijs
Als sociaal ondernemer wil ik graag iets kunnen betekenen voor een ander. Zo heb ik 19 jaar als jeugdhulpverlener veel jongeren mogen begeleiden in hun ontwikkeling tijdens een ingewikkelde levensfase. Dat kleine beetje verschil dat je kunt maken als hulpverlener, kan van groot belang zijn. Impact maken kan op grote maar ook op kleine schaal. Met het kennisevent LevelUp wil ik bezoekers graag inspireren en laten ervaren dat gamen zeker niet alleen maar een activiteit achter een beeldscherm is, maar dat hier zo veel meer achter zit. Het biedt kansen en maakt zelfs impact. Dat móet toch gedeeld worden!

Wouter Heine-Hadicke, docent beeldend.
Opgroeiende met games en een tijdje werkzaam zijn als tester heeft me enorm gevormd hoe ik nu in mijn huidige werkzaamheden als docent beeldend werkzaam ben. Het zorgt voor een makkelijke toenadering in de leefwereld van de huidige jeugd. Maar brengt ook inzichten in hoe deze jeugd te motiveren in de vorm van gamification, een nieuwe creatieve dimensie die bestaat uit virtuele interactieve vormen, het helpt om in contact te blijven met nieuwe innoverende technieken als virtual-reality, 3d-printen en grafisch ontwerpen. Sterker nog ik denk persoonlijk dat het plafond van mogelijkheden met games nog lang niet in zicht is. 

Bas Leemans, school maatschappelijk werker, Gaming Therapy. Inmiddels ben ik al 15 jaar op scholen en binnen gezinnen werkzaam als hulpverlener. Daar merkte ik op dat er een groot taboe rustte op het onderwerp Gamen. Er ontstonden vaak grote conflicten binnen gezinnen, omdat dit onderwerp eigenlijk niet of nauwelijks bespreekbaar was. Ongeveer vijf jaar geleden besloot ik het thema op verschillende manieren positief en constructief in te zetten in mijn werkveld. Gamen brengt namelijk ook ontzettend veel kansen met zich mee! Daarom vind ik het kennisevent LevelUp een heel mooi initiatief. Het laat zien dat Games en Gamen een mooie rol kunnen spelen binnen gezinnen en systemen!

Vivian Jacobs, zelfstandig projectmanager.
LevelUp is ontstaan tijdens het Innovatielab Gamen als talent, dat ik namens het Innovatienetwerk Jeugd mocht organiseren.  Al tijdens het eerste Innovatielab bleek dat een groep bevlogen jongeren en volwassenen er meer mee wilden. We bleven elkaar zien en deelden de ambitie jongeren en ouders bewuster maken van de positieve kanten van gamen. En van het belang alle kanten van gamen bespreekbaar te maken, obsessief gamen èn gezond gamen. Zo geschiedde, na een open dag voor derde- en vierdejaars scholieren en ouders grepen we onze kans en gingen we in gesprek en lieten we zowel ouders als de jongeren ter plekke gamen. Dit is later uitgegroeid naar LevelUp. Ik ben trots op het programma: een mooie mix, met voor ieder wat wils. En als enige niet-gamer blijf ik me verwonderen en leren!

Contact:
info@levelup-gaming.nl