Playground 2021

De Playground vindt plaats op zaterdag 5 juni van 12:00 tot 17:00

Demo Global Warning

Mission 14 - life below water

Global Warning is een leuke en leerzame online escape room met een mix van fysieke en digitale puzzels. Het bestaat uit 10 puzzels die aansluiten bij missie 14 van de Sustainable Development Goals: Life Below Water. Tijdens het puzzelen leer je over vervuiling en uitputting  van oceanen, zeeën en rivieren. Je helpt mee met onder andere het terugbrengen van gekleurd koraal, het opruimen van olie en het bevrijden van vissen uit netten.

Klik hier en speel de demo en maak kans op een gratis spel.
Tijdens LevelUp houden we een leuke win-actie. Houd de website in de gaten!

Queer Arcana

Theater voor uitvoerende kunsten

Queer Arcana is the ultimate mix of Drag, Dungeons & Dragons and improve theatre, with more great projects to come….

Minecraft Werkplaats

Iedereen (7+) kan vanuit huis meespelen of meekijken. Dat is gratis, maar je moet je wel van tevoren even aanmelden.

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je tijdens LevelUp meebouwen in onze “Minecraft Werkplaats”.

Inschrijflink

Retro games

Vorig jaar was het RetroGame Station (met dank aan Rene Houben), te vinden in de LocHal. 
Dit jaar kun je meer dan 7000 MSDOS Games spelen. Deze zijn te vinden op https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games. Speel, PacMan, Mario, Tetris, Pong, DOOM en nog veel meer!

Night of the Nerds Quiz

Tijdens de Dutch Technology Week is de allereerste Night of the Nerds Quiz ooit!

Leerlingen uit het hele land gaan de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie de meeste (Creatieve) Technologie kennis in huis heeft. In teams van maximaal vijf personen beantwoorden leerlingen in drie rondes vragen als “kunnen robots roddelen? Moet een bestuurder van een vliegende auto een vliegbrevet hebben? Kun je een chip met het blote oog zien?”.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: interessante feiten over chips (niet de snack!), hyperloop, en kunstmatige intelligentie. En denk ook aan topics als muziek programmeren,  big data, gaming, virtual influencers, fake news en natuurlijk robots.
Julinka van Keulen van de beroemde Quiz Night XL presenteert deze eerste editie van de Night of de Nerds Quiz.

Doe mee en maak kans op leuke prijzen en vooral de eer!
Save the date voor deze landelijke Night of the Nerds Quiz! Dinsdag 1 juni 2021, 13:15 – 14:30 uur

Meld je hier aan

De Quiz is toegespitst op: Havo/VWO, beta & ckv, leerjaar 3, 4 en 5

Omega Cup Social Spring

Op dit moment spelen we de Omega Cup, waarbij we op zoek gaan naar de beste spelers voor Fortnite, Rocket League, FIFA 21 en Warzone! Je hoeft niet alle games te kunnen spelen, maar als je het leuk lijkt, schrijf je in! https://youtu.be/UiSsxvVCx7o

Op 5 juni spelen we de eerste finales. We spelen dan Fortnite en Rocket League met de beste spelers uit Tilburg, Dordrecht, Oisterwijk en Hilvarenbeek!

In verband met de Covid-maatregelen zullen alle Game-Playground activiteiten online plaatsvinden. Mochten er versoepelingen komen dan kan het toch zo zijn dat er enkele activiteiten in de LocHal te vinden zijn. Heb je je ingeschreven? Dan zullen we via de mail contact met je opnemen.