Playground 2021

De Playground vindt plaats op zaterdag 5 juni van 12:00 tot 17:00

Demo Global Warning

Speel het nu!

Mission 14 - life below water

Global Warning is een leuke en leerzame online escape room met een mix van fysieke en digitale puzzels. Het bestaat uit 10 puzzels die aansluiten bij missie 14 van de Sustainable Development Goals: Life Below Water. Tijdens het puzzelen leer je over vervuiling en uitputting  van oceanen, zeeën en rivieren. Je helpt mee met onder andere het terugbrengen van gekleurd koraal, het opruimen van olie en het bevrijden van vissen uit netten.

Klik hier en speel de demo en maak kans op een gratis spel.
Tijdens LevelUp houden we een leuke win-actie. Houd de website in de gaten!

Speel Fortnite met een Pro

Za 5 juni 16:00 - 17:00

Notarez daagt je uit!

Natuurlijk organiseren we weer een toernooi, dit jaar online maar dat maakt het niet minder spannend. 

Rikke Schrauwen organiseert tijdens de Game-Playground op 5 juni een online Fortnite toernooi. Dit jaar daagt E-sporter Notarez https://youtube.com/c/NotarezYT jullie uit, durf je het aan?

Schrijf je snel in via https://discord.gg/yeKQWT2ftB

Voor de 4 beste spelers hebben we een prijzenpot van 20,- per winnaar 

Minecraft Werkplaats

Za 5 juni 14:30 - 16:00

Iedereen (7+) kan vanuit huis meespelen of meekijken. Dat is gratis, maar je moet je wel van tevoren even aanmelden.

Speel jij thuis Minecraft op de computer, smartphone of tablet? Het DigiLab-team van de Bibliotheek Midden-Brabant heeft een Minecraftserver en -livestream opgezet. Hier kun je tijdens LevelUp meebouwen in onze “Minecraft Werkplaats”.

Inschrijflink

Queer Arcana

Za 5 juni 14:00 - 17:00

Improv theater D&D and Drag

Queer Arcana is a webshow in which a group of drag performers play the popular roleplaying game “Dungeons and Dragons” on a theatre stage! By combining drag, D&D and improv, they draw attention to the queer gamer community. Join them during their Dungeons and Dragons tutorial, in which Margo LaVorne helps you enter a D&D fantasy world!

Sign Up sheet

Socials:
YouTube
Instagram

Night of the Nerds Quiz

Di 1 juni 13:15 - 14:30

Tijdens de Dutch Technology Week is de allereerste Night of the Nerds Quiz ooit!

Leerlingen uit het hele land gaan de strijd met elkaar aan om te bewijzen wie de meeste (Creatieve) Technologie kennis in huis heeft. In teams van maximaal vijf personen beantwoorden leerlingen in drie rondes vragen als “kunnen robots roddelen? Moet een bestuurder van een vliegende auto een vliegbrevet hebben? Kun je een chip met het blote oog zien?”.

Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: interessante feiten over chips (niet de snack!), hyperloop, en kunstmatige intelligentie. En denk ook aan topics als muziek programmeren,  big data, gaming, virtual influencers, fake news en natuurlijk robots.
Julinka van Keulen van de beroemde Quiz Night XL presenteert deze eerste editie van de Night of de Nerds Quiz.

Doe mee en maak kans op leuke prijzen en vooral de eer!
Save the date voor deze landelijke Night of the Nerds Quiz! Dinsdag 1 juni 2021, 13:15 – 14:30 uur

Meld je hier aan

De Quiz is toegespitst op: Havo/VWO, beta & ckv, leerjaar 3, 4 en 5

Omega Cup Social Spring

Op dit moment spelen we de Omega Cup, waarbij we op zoek gaan naar de beste spelers voor Fortnite, Rocket League, FIFA 21 en Warzone! Je hoeft niet alle games te kunnen spelen, maar als je het leuk lijkt, schrijf je in! https://youtu.be/UiSsxvVCx7o

Op 5 juni spelen we de eerste finales. We spelen dan Fortnite en Rocket League met de beste spelers uit Tilburg, Dordrecht, Oisterwijk en Hilvarenbeek!

Retro games

MSDos games

Speel hier de spellen  die je ouders vroeger speelde! Of ouders speel de games die je vroeger speelde!
Alle MSDOS Games die je ermee kunt spelen staan op https://archive.org/details/softwarelibrary_msdos_games (ongeveer 7000 ). PacMan, Mario, Tetris, Pong, DOOM en nog veel meer!

In verband met de Covid-maatregelen zullen alle Game-Playground activiteiten online plaatsvinden. Mochten er versoepelingen komen dan kan het toch zo zijn dat er enkele activiteiten in de LocHal te vinden zijn. Heb je je ingeschreven? Dan zullen we via de mail contact met je opnemen.